DEMKI Tímárház – Népi Kézműves Alkotóház

A DEMKI Tímárháza a város egyetlen, eredeti helyszínen megőrzött ipartörténeti emléke. Számunkra debreceniek számára azonban múltunk, történeti örökségünk gyöngyszeme is, mely számtalan programot tartogat.

közösségeink

A házról

A város szívében elhelyezkedő, hangulatos udvarával, alkotó műhelyeivel bensőséges miliőt idéző, 1900-as évek elején épült porta falai között folyó munkánk célja, a hagyományos népi kézműves mesterségek megismertetése, átadása, népszerűsítése. Kiállításaink, jeles napokhoz kötődő programjaink, táboraink, szakmai továbbképzéseink mind- mind ebben a témában kívánták minél szélesebb körben felkelteni a népi kézművesség iránti érdeklődést.

Széles körű tehetséggondozó, közösségi képzési, informális és nem formális tanulás lehetőségét biztosítjuk az érdeklődő szakemberek és laikusok számára akik nem vagy csupán érdeklődés szintjén ismerik az egyes kézműves technikákat, mesterségeket.

Regionális hatókörű, népi kézműves alkotóház feladatát látjuk el tehát, mely egyben a Debrecenben valaha volt nemzetközi hírű tímármesterség elemeit gyűjtve, rendszerezve állít emléket a népi kézművesség egyik legsajátosabb válfajának.

Tanítunk! Valami olyasmit, ami a nemzeti identitásunk nélkülözhetetlen darabját jelenti, amely tudás nélkül nem lenne teljes az összkép, hiányos lenne történelmi múltunk.

Jöjjenek el minél többen, minél többször hozzánk, legyenek részesei a kézművesség csodájának, próbálják ki milyen érzés megmunkálni a természetes alapanyagokat, érezzék át milyen alázattal kell, hogy viseltessenek a népművészek az anyag iránt, váljanak értőivé a mesterségnek és hozzák el gyermekeiket, unokáikat is hozzánk, hadd tapasztalják meg magyar hagyományaink sokszínűségét, gazdagságát!

Aktuális programjaink

munkatársaink

Szomolya-Vaszkó Beáta

Miklódi-Simon Zsófia

Tasnádi-Némethi Melinda

Soltész Doloresz

Szűcs-Popovics Szilvia

Kapi Lászlóné

Elérhetőségeink

DEMKI Tímárház – Népi Kézműves Alkotóház

Igény szerint – esetenként, illetve a programokhoz igazodva – ettől eltérő nyitva tartás is lehetséges.

Az intézményegység eltérő, egyedi használati rendje:

Az intézményben kézműves látványműhelyek működnek. Ezek bérlői, népi kézműves szakemberek, akik a nyitva tartási időn kívül is végezhetik alkotó tevékenységüket a házban, valamint csoportos és egyéni látogatások alkalmával az érdeklődők számára mesterség bemutatóval szolgálnak.

Oszd meg a DEMKI Tímárház – Népi Kézműves Alkotóház oldalát ismerőseiddel is

iPhone

Lorem ipsum dolor sit amet

MacBook

Sed do eiusmod tempor incididunt

iPad

Tempor incididunt ut labore et dolore