közösségeink

A házról

Józsán 1963 óta végeznek közművelődési tevékenységet. 1963-78-ig a Felsőjózsai úton Művelődési Ház működött. 1978-ban az Alsójózsai településrészen átadtak egy Ifjúsági Házat, amely egy régi családi ház átalakításával nyerte el új funkcióját. 2007-től a Józsai Közösségi Központban kapott helyet a közösségi ház a könyvtárral és a településrészi önkormányzattal közösen.
Az intézmény nagy előnye, hogy Józsa központjában helyezkedik el, így mindkét településrész lakóinak (Alsó-, Felsőjózsa) könnyű megközelítenie. Ráadásul, mivel egy bevásárlóközpont szomszédságában helyezkedik el, könnyebben betérnek ide az emberek ügyes-bajos dolgaik intézése közben.
Gyönyörű színházteremmel, klubtermekkel, kiállítótérrel, gyermekkuckóval rendelkezik, a kisgyermekes szülők és az általános iskolás diákok rendszeres látogatói a háznak.
Több évtizedes múltra tekint vissza a Józsai Díszítőművészeti Kör, az Alsójózsai és a Felsőjózsai Nyugdíjasok Baráti Köre, valamint a Józsai Népdalcsoport és a Kertbarát Kör. Helyet kapnak itt a különböző mozgásművészeti csoportok, mint például a mazsorett, az akrobatikus rock and roll és a hangszeres zenét tanuló növendékek.
Debrecenben elsőként – több mint két évtizeddel ezelőtt – Józsán honosodott meg, a ma már városrészi családi programmá terebélyesedett gyermeknap, szüreti nap. Ezeket a rendezvényeket évek óta kiemelt érdeklődés övezi. Hagyományossá vált a Farsangi Jelmezes Felvonulás, az advent idején szervezett családi délelőtt, valamint az Idősek Napjához kapcsolódó egyéb rendezvények. Visszatérő hagyományápoló esemény, a június végén megrendezendő Népzenei Együttesek Térségi Találkozója, amellyel a summás-, arató- és szerelmi dalok hagyományát igyekszünk feleleveníteni.
A programok között kiemelkedő jelentőségűek a kiállítások. Arra törekszünk, hogy a helyben élő és alkotó művészeknek bemutatkozási lehetőséget nyújtsunk. De természetesen nyitottak vagyunk más irányú megkeresések felé is.
Fontosnak tartjuk a városrészben élő gyerekekkel való foglalkozást. Az ünnepkörökhöz kapcsolódóan játszóházakat, prevenciós előadásokat, vers- és prózamondó versenyeket, rajzversenyeket, évfordulókhoz kötődő vetélkedőket, valamint a nyári időszakban népi kézműves és hagyományőrző táborokat szervezünk.
Kiváló kapcsolatot ápolunk a városrészben működő intézményekkel, civil szervezetekkel, és az egyházzal.

Aktuális programjaink

munkatársaink

Szomolya-Vaszkó Beáta

Miklódi-Simon Zsófia

Tasnádi-Némethi Melinda

Soltész Doloresz

Szűcs-Popovics Szilvia

Kapi Lászlóné

Elérhetőségeink

DEMKI Józsai Közösségi Ház

Igény szerint – esetenként, illetve a programokhoz igazodva – ettől eltérő nyitva tartás is lehetséges.

Az intézményegység eltérő, egyedi használati rendje:

Oszd meg a DEMKI Józsai Közösségi Ház oldalát ismerőseiddel is

iPhone

Lorem ipsum dolor sit amet

MacBook

Sed do eiusmod tempor incididunt

iPad

Tempor incididunt ut labore et dolore