DEMKI Józsai Közösségi Ház

Józsán 1963 óta végeznek közművelődési tevékenységet. 1963-78-ig a Felsőjózsai úton Művelődési Ház működött. 1978-ban az Alsójózsai településrészen átadtak egy Ifjúsági Házat, amely egy régi családi ház átalakításával nyerte el új funkcióját. 2007-től a Józsai Közösségi Központban kapott helyet a közösségi ház a könyvtárral és a településrészi önkormányzattal közösen.
Az intézmény nagy előnye, hogy Józsa központjában helyezkedik el, így mindkét településrész lakóinak (Alsó-, Felsőjózsa) könnyű megközelítenie. Ráadásul, mivel egy bevásárlóközpont szomszédságában helyezkedik el, könnyebben betérnek ide az emberek ügyes-bajos dolgaik intézése közben.
Gyönyörű színházteremmel, klubtermekkel, kiállítótérrel, gyermekkuckóval rendelkezik, a kisgyermekes szülők és az általános iskolás diákok rendszeres látogatói a háznak.
Több évtizedes múltra tekint vissza a Józsai Díszítőművészeti Kör, az Alsójózsai és a Felsőjózsai Nyugdíjasok Baráti Köre, valamint a Józsai Népdalcsoport és a Kertbarát Kör. Helyet kapnak itt a különböző mozgásművészeti csoportok, mint például a mazsorett, az akrobatikus rock and roll és a hangszeres zenét tanuló növendékek.
Debrecenben elsőként – több mint két évtizeddel ezelőtt – Józsán honosodott meg, a ma már városrészi családi programmá terebélyesedett gyermeknap, szüreti nap. Ezeket a rendezvényeket évek óta kiemelt érdeklődés övezi. Hagyományossá vált a Farsangi Jelmezes Felvonulás, az advent idején szervezett családi délelőtt, valamint az Idősek Napjához kapcsolódó egyéb rendezvények. Visszatérő hagyományápoló esemény, a június végén megrendezendő Népzenei Együttesek Térségi Találkozója, amellyel a summás-, arató- és szerelmi dalok hagyományát igyekszünk feleleveníteni.
A programok között kiemelkedő jelentőségűek a kiállítások. Arra törekszünk, hogy a helyben élő és alkotó művészeknek bemutatkozási lehetőséget nyújtsunk. De természetesen nyitottak vagyunk más irányú megkeresések felé is.
Fontosnak tartjuk a városrészben élő gyerekekkel való foglalkozást. Az ünnepkörökhöz kapcsolódóan játszóházakat, prevenciós előadásokat, vers- és prózamondó versenyeket, rajzversenyeket, évfordulókhoz kötődő vetélkedőket, valamint a nyári időszakban népi kézműves és hagyományőrző táborokat szervezünk.
Kiváló kapcsolatot ápolunk a városrészben működő intézményekkel, civil szervezetekkel, és az egyházzal.


Elérhetőségeink:

4225 Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.
0652386137
info@demki.hu
Nyitvatartás
Hétfő10:00-18:00
Kedd12:00-19:00
Szerda12:00-19:00
Csütörtök10:00-18:00
Péntek10:00-18:00
Szombat10:00-14:00
Vasárnapzárva

DEMKI Józsai Közösségi Ház

Debrecen, Józsa, Szentgyörgyfalvi út 9, 4225 Magyarország

Stay in Touch

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

iPhone

Lorem ipsum dolor sit amet

MacBook

Sed do eiusmod tempor incididunt

iPad

Tempor incididunt ut labore et dolore