pályázati felhívás

Zenedoboz Debrecenben

Kedves Középiskolások!

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata felkérésére a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. és a város könnyűzenében nagy tapasztalatokkal rendelkező aktív szereplői lehetőséget kínálnak számotokra arra, hogy belekóstoljatok a zenélés örömébe. Alkossatok diákközösségeket, szerveződjetek projektcsapattá, egyeztessetek tanáraitokkal, készítsetek egy egész tanéves projekttervet és lehet, hogy a ti iskolátokba érkezik Debrecen első Zenedoboza!

A Zenedoboz célja, hogy

 • évente más-más debreceni középiskolában zenei tehetséggondozó pont működjön az adott iskola közösségének elképzelése szerint és fenntartásában.
 • közösségi térként segítsen Benneteket tapasztalatokat szerezni, tanulni és alkotni a zenélés és a könnyűzenei kultúra kísérő tevékenységei (a zenekritikától a zenei menedzsmentig) területein.

Mit ad ehhez Debrecen Város Önkormányzata?

Egy konténerben kialakított, légkondicionált, wifivel felszerelt Zenedobozt a 2021/2022-es tanévben, októbertől áprilisig.

Mit adnak hozzá a könnyűzenében aktív debreceni szervezetek, intézmények?

 • A Rocksuli berendezi nektek alapvető hangszerekkel, hangosítási eszközökkel, és konzultációs lehetőséget is kínál tanáraival.
 • A Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézete tanárainak mentori szakértelmével segíti munkátokat.
 • A Médiacentrum Debrecen mentort biztosít, ha a könnyűzenei kritikával szeretnétek ismerkedni, kritikát írni.
 • A Campus Nonprofit Kft. és a Víztorony bevezet benneteket a koncertszervezés kulisszatitkaiba.
 • A Debreceni Hangfoglaló Pont segít Benneteket eligazodni a zeneipar, a könnyűzenei élet világában a zenekaralapítástól a pályázatokig.

Mi a Ti teendőtök?

Készítsetek egy projekttervet, hogyan használnátok a Zenedobozt. Hol lenne a helye az iskola, a közösség életében, milyen zenei tevékenységeket szeretnétek benne megvalósítani? A fenti partnerek közül kikkel és hogyan szeretnétek együttműködni, milyen más partnert vonnátok be? Gondolkozzatok bátran más kreatív területek bevonásában is! A terv legyen biztonságosan fenntartható, környezettudatos! Térjetek ki arra is, egészen pontosan hogyan működtetnétek a Zenedobozt, hogyan volnátok jó gazdái, hogyan gondoskodnátok arról, hogy az utánatok következő újabb iskolák, közösségek életét szolgálhassa! A pályázatban állítsatok fel egy menedzsment csapatot, amely a megvalósításért felel!

Természetesen egyeztessetek az iskola vezetésével is, a pályázathoz csatoljátok az intézmény vezetőjének támogató nyilatkozatát, amelyet a projektterv alapján és annak ismeretében ad, hogy az áramvételi lehetőséget és annak költségeit az iskola biztosítja!

A pályázat megvalósulását folyamatosan nyomon követjük, és a projekt végén egy beszámolót kérünk a megvalósított programokról, az eredményekről, tapasztalatokról.

A pályázatot elbíráló, majd annak megvalósulását nyomon követő kuratórium tagjai:

 • Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármestere,
 • a Rocksuli vezetője,
 • a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézetének vezetője,
 • a Campus Fesztivál programigazgatója és
 • a Debreceni Hangfoglaló Pont munkatársa.

Pályázataitokat 2021. szeptember 20-ig várjuk.

Az elkészült pályázatot a következő címre küldjétek: debrecenihangfoglalopont@demki.hu

Debrecen, 2021. június

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

megbízásából

a

DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.

Tartsuk a kapcsolatot

Ha bármilyen, kérdésed, észrevételed lenne lépj velünk kapcsolatba itt e-mailben. És munkanapokon 24 órán belül reagálunk rá.