pályázati felhívás

Zenedoboz Debrecenben

Kedves Középiskolások!

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata felkérésére a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. és a város könnyűzenében nagy tapasztalatokkal rendelkező aktív szereplői lehetőséget kínálnak számotokra arra, hogy belekóstoljatok a zenélés örömébe. Alkossatok diákközösségeket, szerveződjetek projektcsapattá, egyeztessetek tanáraitokkal, készítsetek egy egész tanéves projekttervet és lehet, hogy a ti iskolátokba érkezik Debrecen első Zenedoboza!

A Zenedoboz célja, hogy

  • évente más-más debreceni középiskolában zenei tehetséggondozó pont működjön az adott iskola közösségének elképzelése szerint és fenntartásában.
  • közösségi térként segítsen Benneteket tapasztalatokat szerezni, tanulni és alkotni a zenélés és a könnyűzenei kultúra kísérő tevékenységei (a zenekritikától a zenei menedzsmentig) területein.

Mit ad ehhez Debrecen Város Önkormányzata?

Egy konténerben kialakított, légkondicionált, wifivel felszerelt Zenedobozt a 2022/2023-as tanévben, októbertől áprilisig.

Mit adnak hozzá a könnyűzenében aktív debreceni szervezetek, intézmények?

  • A Rocksuli berendezi nektek alapvető hangszerekkel, hangosítási eszközökkel, és konzultációs lehetőséget is kínál tanáraival.
  • A Debreceni Hangfoglaló Pont segít Benneteket eligazodni a zeneipar, a könnyűzenei élet világában a zenekaralapítástól a pályázatokig.

Mi a Ti teendőtök?

Készítsetek egy projekttervet, hogyan használnátok a Zenedobozt. Hol lenne a helye az iskola, a közösség életében, milyen zenei tevékenységeket szeretnétek benne megvalósítani? A fenti partnerek közül kikkel és hogyan szeretnétek együttműködni, milyen más partnert vonnátok be? Gondolkozzatok bátran más kreatív területek bevonásában is! A terv legyen biztonságosan fenntartható, környezettudatos! Térjetek ki arra is, egészen pontosan hogyan működtetnétek a Zenedobozt, hogyan volnátok jó gazdái, hogyan gondoskodnátok arról, hogy az utánatok következő újabb iskolák, közösségek életét szolgálhassa! A pályázatban állítsatok fel egy menedzsment csapatot, amely a megvalósításért felel!

Természetesen egyeztessetek az iskola vezetésével is, a pályázathoz csatoljátok az intézmény vezetőjének támogató nyilatkozatát, amelyet a projektterv alapján és annak ismeretében ad, hogy az áramvételi lehetőséget és annak költségeit az iskola biztosítja!

A pályázat megvalósulását folyamatosan nyomon követjük, és a projekt végén egy beszámolót kérünk a megvalósított programokról, az eredményekről, tapasztalatokról.

A pályázatot elbíráló, majd annak megvalósulását nyomon követő kuratórium tagjai:

  • Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármestere,
  • a Rocksuli vezetője,
  • a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézetének vezetője,
  • a Campus Fesztivál programigazgatója és
  • a Debreceni Hangfoglaló Pont munkatársa.

Pályázataitokat 2022. június 15-ig várjuk.

Az elkészült pályázatot a következő címre küldjétek: debrecenihangfoglalopont@demki.hu

Debrecen, 2021. április 1.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.

Tartsuk a kapcsolatot

Ha bármilyen, kérdésed, észrevételed lenne lépj velünk kapcsolatba itt e-mailben. És munkanapokon 24 órán belül reagálunk rá.

iPhone

Lorem ipsum dolor sit amet

MacBook

Sed do eiusmod tempor incididunt

iPad

Tempor incididunt ut labore et dolore