DEMKI tímárHÁZ

A DEMKI Tímárháza a város egyetlen, eredeti helyszínen megőrzött ipartörténeti emléke. Számunkra debreceniek számára azonban múltunk, történeti örökségünk gyöngyszeme is a város szívében elhelyezkedő, hangulatos udvarával, alkotó műhelyeivel bensőséges miliőt idéző, 1900-as évek elején épült porta.

Az épület falai között folyó munkánk célja, a hagyományos népi kézműves mesterségek megismertetése, átadása, népszerűsítése. Kiállításaink, jeles napokhoz kötődő programjaink, táboraink, szakmai továbbképzéseink mind- mind ebben a témában kívánták minél szélesebb körben felkelteni a népi kézművesség iránti érdeklődést.

Széles körű tehetséggondozó, közösségi képzési, informális és nem formális tanulás lehetőségét biztosítjuk az érdeklődő szakemberek és laikusok számára akik nem vagy csupán érdeklődés szintjén ismerik az egyes kézműves technikákat, mesterségeket.

Regionális hatókörű, népi kézműves alkotóház feladatát látjuk el tehát, mely egyben a Debrecenben valaha volt nemzetközi hírű tímármesterség elemeit gyűjtve, rendszerezve állít emléket a népi kézművesség egyik legsajátosabb válfajának. 

Tanítunk! Valami olyasmit, ami a nemzeti identitásunk nélkülözhetetlen darabját jelenti, amely tudás nélkül nem lenne teljes az összkép, hiányos lenne történelmi múltunk.

Jöjjenek el minél többen, minél többször hozzánk, legyenek részesei a kézművesség csodájának, próbálják ki milyen érzés megmunkálni a természetes alapanyagokat, érezzék át milyen alázattal kell, hogy viseltessenek a népművészek az anyag iránt, váljanak értőivé a mesterségnek és hozzák el gyermekeiket, unokáikat is hozzánk, hadd tapasztalják meg magyar hagyományaink sokszínűségét, gazdagságát!

Jelszavunk:

DEMKI Tímárház- ahol az érték a mérték!

Tartsuk a kapcsolatot

Elérhetőségek:
DEMKI Tímárház
Cím: 4024, Debrecen, Nagy-Gál István u. 6.
Csoportvezető: Mátrai-Nagy Andrea Bíborka, 06 30 117 0755

Általános adatok:
Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.
Cím: 4025, Debrecen, Simonffy u. 21.
ügyvezető: Halász D. János

Kérdésed, észrevételed van, vagy szeretnél termet bérelni? Töltsd ki az alábbi űrlapot és küldd el nekünk!

iPhone

Lorem ipsum dolor sit amet

MacBook

Sed do eiusmod tempor incididunt

iPad

Tempor incididunt ut labore et dolore