Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Az Evermind Nirvana Tribute zenekar – koncertje a Club Akusztikban

« Összes esemény

Az Evermind Nirvana Tribute  zenekar 2019-ben azzal a céllal alakult, hogy színpadra vigye a legendás seattle-i alternatív rockzenekar – a Nirvana – mára klasszikussá vált zseniális zenéjét. A zenekart Balogh István énekes/gitáros, Kis György basszusgitáros, Krecz László dobos, és jómagam, Nagy Gergely gitáros alkotjuk.

Bár Kurt Cobain és csapata 30 éve aratta legnagyobb sikereit, a könnyűzenére gyakorolt hatásuk a mai napig megkérdőjelezhetetlen, hiszen rengeteg későbbi előadót inspiráltak, emellett pedig  egyáltalán nem koptak ki a köztudatból. A mai fiatalok ugyanolyan lelkesen rajonganak értük, mint anno a szüleik, akik pedig nosztalgiával gondolnak vissza azokra a régi szép időkre, amikor még valódi zene, pl. a Smells Like Teen Spirit szólt az Mtv-n.

Az alakulást követően néhány kisebb környékbeli klubkoncert után a zenekarunk több ízben is meghívást kapott Budapest legnívósabb élőzenét kínáló szórakozóhelyeire, így pl. a Dürer Kert, valamint az Instant-Fogas Komplexum színpadát is megjártuk az elmúlt két évben.

A Nirvana hangos, zúzós, gitártörésekkel végződő koncertjei mellett legalább annyira emlékezetes a zenekar egyetlen, akusztikus hangszerekkel rögzített koncert albuma, az MTV Unplugged in New York, mely 1994. november 1-jén, Kurt Cobain halálát követően jelent meg. Így a zenekar frontembere már nem élhette meg, hogy az csak az USA-ban 8x-os platinalemez lett, amellett, hogy 1995-ben Grammy-díjjal jutalmazták. Mivel ezen a koncerten hangsúlyos szerepet kap a cselló, sokáig elképzelhetetlennek tartottuk, hogy élőben előadjuk, mert nem találtuk a megfelelő embert erre a feladatra,  azonban 2021-ben megismertük Parádi Lászlót, a Kodály Filharmonikusok vonós zeneművészét, aki örömmel csatlakozott a projektünkhöz, és Abuczki Norberttel, a Rocksuli kiváló gitártanárával közösen emelik produkciónk színvonalát.

Videók:
2021.10.09. Debrecen, Incognitó klub telt ház: https://youtu.be/Wu1p9Xill3k,
2020.02.14. Budapest, Dürer Kert telt ház: https://youtu.be/ApgBBKQYVH0

Média megjelenés:

https://haon.hu/bulvar-celeb/helyi-bulvar-celeb/az-evermind-igyekszik-ott-folytatni-ahol-a-nirvana-abbahagyta-4477798/

https://grungery.hu/evermind-nem-az-a-cel-hogy-a-smells-like-teen-spirit-nepszerusegeben-furodjunk/

Részletek

Dátum:
2022. április 23.
Időpont:
20:00 - 22:00
Esemény kategória:
Honlap:
https://fb.me/e/1hZ040x2b

Helyszín

DEMKI Ifjúsági Ház
Simonffy u. 21
Debrecen, Hajdú-Bihar 4025 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36205520065

Stay in Touch

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

iPhone

Lorem ipsum dolor sit amet

MacBook

Sed do eiusmod tempor incididunt

iPad

Tempor incididunt ut labore et dolore