Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Az Evermind Nirvana Tribute zenekar – koncertje a Club Akusztikban

2022.04.23. 20:00 - 22:00

Az Evermind Nirvana Tribute  zenekar 2019-ben azzal a céllal alakult, hogy színpadra vigye a legendás seattle-i alternatív rockzenekar – a Nirvana – mára klasszikussá vált zseniális zenéjét. A zenekart Balogh István énekes/gitáros, Kis György basszusgitáros, Krecz László dobos, és jómagam, Nagy Gergely gitáros alkotjuk.

Bár Kurt Cobain és csapata 30 éve aratta legnagyobb sikereit, a könnyűzenére gyakorolt hatásuk a mai napig megkérdőjelezhetetlen, hiszen rengeteg későbbi előadót inspiráltak, emellett pedig  egyáltalán nem koptak ki a köztudatból. A mai fiatalok ugyanolyan lelkesen rajonganak értük, mint anno a szüleik, akik pedig nosztalgiával gondolnak vissza azokra a régi szép időkre, amikor még valódi zene, pl. a Smells Like Teen Spirit szólt az Mtv-n.

Az alakulást követően néhány kisebb környékbeli klubkoncert után a zenekarunk több ízben is meghívást kapott Budapest legnívósabb élőzenét kínáló szórakozóhelyeire, így pl. a Dürer Kert, valamint az Instant-Fogas Komplexum színpadát is megjártuk az elmúlt két évben.

A Nirvana hangos, zúzós, gitártörésekkel végződő koncertjei mellett legalább annyira emlékezetes a zenekar egyetlen, akusztikus hangszerekkel rögzített koncert albuma, az MTV Unplugged in New York, mely 1994. november 1-jén, Kurt Cobain halálát követően jelent meg. Így a zenekar frontembere már nem élhette meg, hogy az csak az USA-ban 8x-os platinalemez lett, amellett, hogy 1995-ben Grammy-díjjal jutalmazták. Mivel ezen a koncerten hangsúlyos szerepet kap a cselló, sokáig elképzelhetetlennek tartottuk, hogy élőben előadjuk, mert nem találtuk a megfelelő embert erre a feladatra,  azonban 2021-ben megismertük Parádi Lászlót, a Kodály Filharmonikusok vonós zeneművészét, aki örömmel csatlakozott a projektünkhöz, és Abuczki Norberttel, a Rocksuli kiváló gitártanárával közösen emelik produkciónk színvonalát.

Videók:
2021.10.09. Debrecen, Incognitó klub telt ház: https://youtu.be/Wu1p9Xill3k,
2020.02.14. Budapest, Dürer Kert telt ház: https://youtu.be/ApgBBKQYVH0

Média megjelenés:

https://haon.hu/bulvar-celeb/helyi-bulvar-celeb/az-evermind-igyekszik-ott-folytatni-ahol-a-nirvana-abbahagyta-4477798/

https://grungery.hu/evermind-nem-az-a-cel-hogy-a-smells-like-teen-spirit-nepszerusegeben-furodjunk/

Details

Date:
2022.04.23.
Time:
20:00 - 22:00
Event Category:
Website:
https://fb.me/e/1hZ040x2b

Venue

DEMKI Ifjúsági Ház
Simonffy u. 21
Debrecen, Hajdú-Bihar 4025 Magyarország
+ Google Map
Phone
+36205520065

Oszd meg az eseményt ismerőseiddel is

iPhone

Lorem ipsum dolor sit amet

MacBook

Sed do eiusmod tempor incididunt

iPad

Tempor incididunt ut labore et dolore