DEMKI Tímárház és Kézművesek Háza

A DEMKI Tímárháza a város egyetlen, eredeti helyszínen megőrzött ipartörténeti emléke. Számunkra debreceniek számára azonban múltunk, történeti örökségünk gyöngyszeme is a város szívében elhelyezkedő, hangulatos udvarával, alkotó műhelyeivel bensőséges miliőt idéző, 1900-as évek elején épült porta.

Az épület falai között folyó munkánk célja, a hagyományos népi kézműves mesterségek megismertetése, átadása, népszerűsítése. Kiállításaink, jeles napokhoz kötődő programjaink, táboraink, szakmai továbbképzéseink mind- mind ebben a témában kívánták minél szélesebb körben felkelteni a népi kézművesség iránti érdeklődést.

Tovább olvasok

Széles körű tehetséggondozó, közösségi képzési, informális és nem formális tanulás lehetőségét biztosítjuk az érdeklődő szakemberek és laikusok számára akik nem vagy csupán érdeklődés szintjén ismerik az egyes kézműves technikákat, mesterségeket.

Regionális hatókörű, népi kézműves alkotóház feladatát látjuk el tehát, mely egyben a Debrecenben valaha volt nemzetközi hírű tímármesterség elemeit gyűjtve, rendszerezve állít emléket a népi kézművesség egyik legsajátosabb válfajának.

Tanítunk! Valami olyasmit, ami a nemzeti identitásunk nélkülözhetetlen darabját jelenti, amely tudás nélkül nem lenne teljes az összkép, hiányos lenne történelmi múltunk.

Jöjjenek el minél többen, minél többször hozzánk, legyenek részesei a kézművesség csodájának, próbálják ki milyen érzés megmunkálni a természetes alapanyagokat, érezzék át milyen alázattal kell, hogy viseltessenek a népművészek az anyag iránt, váljanak értőivé a mesterségnek és hozzák el gyermekeiket, unokáikat is hozzánk, hadd tapasztalják meg magyar hagyományaink sokszínűségét, gazdagságát!


Elérhetőségeink:

4024 Debrecen, Nagy-Gál István u. 6.
0652321260
mnab@demki.hu
Nyitvatartás
Hétfő9:00-17:00
Kedd9:00-17:00
Szerda9:00-17:00
Csütörtök9:00-17:00
Péntek9:00-17:00
Szombat10:00-14:00
Vasárnapzárva

DEMKI Tímárház és Kézművesek Háza

Debrecen, Nagy-Gál István u. 6, 4024 Magyarország

A DEMKI Tímárház és Kézművesek Háza közelgő programjai:

2022-12-31 0:30
Mese Jurta Kincsesháza

A DEMKI programajánlata egész évben a magyar néphagyomány iránt érdeklődő óvodásoknak és iskolásoknak.

Stay in Touch

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

iPhone

Lorem ipsum dolor sit amet

MacBook

Sed do eiusmod tempor incididunt

iPad

Tempor incididunt ut labore et dolore