Pályázó neve: DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Debreceni Utcazene Napok

Szerződés száma TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01357

Támogatás összege (Ft) 5 989 294

Összköltség (Ft) 6 489 294

Biztosítéknyújtásra köteles Nem

A projekt megvalósításának kezdete 2021.03.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje 2021.08.31.

első debreceni utcazene napok

A Debreceni Utcazene Napok című rendezvény keretein belül szabadtéri örömzenélésre várunk főleg pályakezdő, amatőr együtteseket, zenészeket, énekeseket, akusztikusan is megszólalni tudó formációkat. A jelentkezők művészeti, előadói tevékenységükkel hozzájárulnak Debrecen város közterein az utcazene hagyományainak a megteremtéséhez és a közösség kulturális szórakoztatásához.

Az utcazene napok alkalmával két hétvégén keresztül, 2021. július 30-31-én és augusztus 1-én, valamint augusztus 6-7-8-án péntek, szombat és vasárnapi napokon 17:00 – 22:00. óráig, a városban 4 helyszínen lépnek fel az előadók váltakozva, megadott műsorrend alapján.

 

A “Debreceni Utcazene Napok” című rendezvény az Európai Unió társfinanszírozás támogatásával az Európai Szociális Alap támogatás keretein belül valósul meg. Projekt azonosítószám: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01357.

utcazene helyszínek és programok

2022.07.28-29-30-án

Hal Köz

Közeli teraszos helyek: Seven, Pipi Kuckó, Buri Buri, Mokka, Blackwood

Csapó utca

Közeli teraszos helyek: Black Sheep Kávézó és Konyha, Melange, Roncsbár

Piac utca 19

Közeli teraszos helyek: Borbár, Ikon, Bonita

Rózsa utca

Közeli teraszos helyek: Frei Cafe, Stay.

Előválogatás

Az utcazene napokat megelőzi 2021. június 27-én vasárnap a rendezvény sajtó nyilvános előválogatója, ami a DEMKI – Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. Ifjúsági Ház udvarán (4025 Debrecen, Simonffy utca 21.) kerül megrendezésre egy öttagú szakmai zsűri előtt. Az előválogatón a szakmai grémium minden egyes produkciót értékel.

Jelentkezni  a utcazene@demki.hu email címen videó- vagy hanganyag megküldésével lehetséges.

Jelentkezési határidő: 2021. június 15. kedd 18:00.

A jelentkezési feltételek:

  • a zenei formáció maximum 3×3 m-es, azaz 9m² helyen elfér,
  • legfeljebb 1 db akkumulátoros hangszóró használata megengedett,
  • műfaji megkötés nincs, de előnyben részesülnek az akusztikus előadók.

Zsűrizés

A fellépők létszáma korlátozott, a jelentkezést beküldők közül, az öttagú szakmai zsűri által kiválasztott zenei produkciók fognak fellépni. Amennyiben a jelentkező akadályoztatás esetén nem tud személyesen a 2021.06.27-i előválogatáson részt venni, a szakmai zsűri dönthet a rendezvényre történő meghívásáról.

 A kiválasztott fellépők számára – amennyiben szükséges – szállást és étkezést biztosítunk. A rendezvényen a helyi szabályok értelmében az utcazenélés során „kalapolás” megengedett.

A programról mondták

"Az új programmal az első lépések megtételében szeretnénk támogatni a kezdő debreceni zenekarokat, amivel a helyi könnyűzenei kultúra még sikeresebbé, még láthatóbbá válhat."
Puskás István
Debrecen Megyei Jogú Város kultúráért felelős alpolgármestere

Gyakran ismételt kérdések

A pályázati támogatást Debrecen városa, pontosan Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosítja az erre elkülönített költségvetési keretből, az elfogadott városi öntevékeny könnyűzenei koncepció alapján.

A támogatás vissza nem térítendő támogatásnak minősül, nem kell visszafizetni. Természetesen ha a támogatási szerződésben foglalt feltételeket a támogatott nem teljesíti, így különösen, ha a támogatás felhasználásával nem tud megfelelően elszámolni, úgy a támogatás összegét vissza kell fizetni.

Nem, jelen pályázatban könnyűzenei (azon belül akár pop, rock, hiphop, elektronikus, jazz, világzenei stb.) produkciókkal, valamint e zenei irányzatokkal foglalkozó szakemberek számára lehet pályázni.

A pályázatot kizárólag elektronikusan kell feltölteni a https://demki.hu/debrecenihangfoglalopont/ címen található űrlap kitöltésével és beküldésével 2021. április hó 30. napján éjfélig. Semmilyen dokumentumot nem kell postán vagy személyesen benyújtani.

Jelen pillanatban nem. A pályázati eredmény ismeretében a támogatottaknak kell majd egyes hivatalos dokumentumokat benyújtaniuk a támogatási szerződés megkötéséhez.

A kötelezően előírt önrész azt jelenti, hogy a pályázati támogatás összegén felül a pályázó köteles saját forrásból is hozzátenni a projekt megvalósítására, illetve a vásárlásra fordított összeghez. Hangszervásárlás esetén ez azt jelenti, hogy a támogatás legfeljebb a hangszer árának az 50%-át fedezheti, így egy 100.000 Ft értékű hangszer megvásárlásához 50.000 Ft támogatás igényelhető. A hangfelvételek és videoklipek esetén támogatást legfeljebb a teljes produkciós költség 80%-ára lehet igényelni. Az önrész felhasználását ugyanúgy számlákkal kell igazolni az elszámoláskor, mint a támogatásét.

A pályázatokról a döntés a tervek szerint legkésőbb 2021. május hó 31. napjáig megszületik, melyről minden pályázót értesítünk

A pályázatokról az Önkormányzat Kulturális Bizottságának előterjesztése alapján a Polgármester hoz hivatalos döntést. A Kulturális Bizottság döntésének előkészítését szakmai mentorok segítik, akik értékelik a pályázatokat. A szakmai mentorok: Teremi Nóra, a debreceni Bor- és Jazznapok zenei szervezője; Balogh Miklós Péter, a debreceni Rocksuli vezetője; Subicz Gábor trombitaművész, zeneszerző és Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója.

A támogatást felhasználását számlákkal kell igazolni. Ez azt jelenti, hogy a támogatásból kifizetett szolgáltatásról vagy beszerzett termékről számlát kell kérni az értékesítőtől. A számlákat a pályázó, mint “vevő” nevére kell kiállítani – magánszemély pályázó esetén, ha pénzügyi lebonyolítót (befogadó szervezetet) von be a pályázatba, ez esetben a számla a pénzügyi lebonyolító nevére szól. Számlával kell igazolni az Önrészt is.

Amennyiben magánszemélyként (természetes személyként) nyújtod be a pályázatot, igen. A magánszemély részére folyósított támogatás összevonandó adóalapba tartozó egyéb jövedelemnek minősül, ezért abból a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény értelmében adóelőleget kell levonni, ez jelenleg 15% szja-t jelöl. A támogatás kiutalásakor az adóelőleggel csökkentett összeget folyósítja az Önkormányzat. Amennyiben a pályázatot egyéni vállalkozóként vagy adószámmal rendelkező jogi személy nyújtja be, a támogatás összegéből nem kell személyi jövedelemadót fizetni, arra azonban figyelni kell, hogy az ÁFA-levonásra (visszaigénylésre) jogosult vállalkozás csak az elszámolni kívánt számlákon szereplő nettó összeget számolhatja el a támogatás terhére.

Igen, semmilyen korábban elnyert pályázat nem kizáró ok, viszont a hangfelvételek és videoklipek készítésére nyújtandó támogatásból mindenképpen új, korábban meg nem jelent hangfelvételt és klipet kell megvalósítani.

A DEMKI intézményében működő Hangfoglaló Pont munkatársához az alábbi elérhetőségeken: 06-52/532-670 (hétfő-péntek 8:00-16:00), email:

debrecenihangfoglalopont@demki.hu

A jelenlegi kiírások közül egyedül a tehetséges fiatalok hangszervásárlásának támogatására kiírt pályázatnál van felső életkori határ, ez 25 év. A többi pályázatra életkortól és tapasztalattól függetlenül pályázhatnak a pályázók.

Nem, a próbaterem-támogatást kizárólag Debrecen közigazgatási területén bérelt próbaterem díjára lehet elszámolni.

Igen, használt hangszer beszerzésére is nyújtható támogatás, a beszerzést azonban mindenképpen számlával kell igazolni, ezért a hangszer csak számlaképes eladótól vásárolható meg.

Ehhez a támogatáshoz két, legalább 10 éve a könnyűzenei szakmában dolgozó, elismert szakember ajánlását kell becsatolni. A szakember lehet többek között profi zenész, zeneoktató, menedzser, hangmérnök, stúdiószakember. Az ajánlásra nézve formai kötöttség nincs, arról kell szólnia, hogy az illető szakember miért tartja érdemesnek a fiatal zenészt a hangszervásárlási támogatásra. Az ajánlásokat PDF formátumban kell feltölteni az űrlapra, a fájlok fejenként legfeljebb 1 MB méretűek lehetnek.

Nem, a jelenlegi pályázati kiírás olyanokat támogat, akik a zenei háttérszakmák valamelyikében szeretnének képzésre jelentkezni, vagy pedig hangszeres oktatóként tevékenykednek a zenei életben és e területen továbbképzésen szándékoznak részt venni. Remélhetőleg a jövőben, a program bővülésével ösztöndíjjal is tudjuk majd támogatni a tehetséges zenészek hangszeres (és ének-) képzését.

Igen, a támogatásból megvalósuló produkciók nyilvánosságra hozatalakor a fizikai hanghordozón, a reklám és PR anyagokban, sajtómegjelenésekben, valamint a videoklipek végén fel kell tüntetni, hogy az adott projekt „Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával a Debreceni Zenei Támogatási Program keretében” valósult meg.

Ha bármilyen egyéb kérdésed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba és segítünk. Kapcsolat

Jelentkezés

Küldd el hanganyagod, videód linkjét nekünk.

iPhone

Lorem ipsum dolor sit amet

MacBook

Sed do eiusmod tempor incididunt

iPad

Tempor incididunt ut labore et dolore